25.10.11

TUTORIAL : ENERGY SAVING MODE

Author : Nabila Medan Time : 10/25/2011 03:47:00 PM Total Comment : 3 Label :



Selamat petang korang~
ada request pasal tuto ni , memandangkan aku ngah tak buat ape-ape.
aku pun terus la buat tuto ni [sambil research kat google ^^]



Aku tak tau nak terangkan pasal tuto ni , tapi kalau yang dah tau and terase nak buat . ikut tuto aku ni !


1.Dashboard > Design > Edit HTML

2.Tick Expand Widget Templates

3.tekan Ctrl + F [serentak!] , cari code di bawah :


</head>


Dah jumpe ??


4.Copy code bawah ni , AND PASTE ATAS CODE YG KORANG CARI TADI




<!-- save your energy -->
<script language='javascript' src='http://nikbir09.ws/scriptforenergy.js' 
type='text/javascript'/>
<!-- save your energy end -->




5.dah siap SAVE ! 




#ENERGY SAVING MODE ni akan terhasil selepas 1 minit blog tersebut dibiarkan [blog yg gune tuto ni je yg akan ada ENERGY SAVING MODE]







p/s : tak paham , boley tanye ^^






3 comments

Tuesday, October 25, 2011 4:05:00 PM Delete! [Reply Comment]

thanks nabila da jadik tuto yg bnyk brguna untk kak hehe...

Saturday, October 29, 2011 11:12:00 PM Delete! [Reply Comment]

ta dapat un~

Sunday, July 22, 2012 1:20:00 PM Delete! [Reply Comment]

salmmm,,,,
nk tnye lh ckng blog dh update,,so acanew nk wat saving energy ni yerk,,,
plz reply..d cbok...
tq....:)

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...