17.10.11

TUTORIAL : CARA GUNA Ctrl + F

Author : Nabila Medan Time : 10/17/2011 08:32:00 PM Total Comment : 1 Label :

tutorial ni sememang nye KHAS utk blogger baru + blogger lame yg still tak tau
macam mana nak guna ...

 

Eh , apa function Ctrl F ehh ?

Ada yang tahu , and ada jugak yang tak tahu !
Orait , kali ini , aku nak kasi tawu , kepada sesiapa yang tak tahu tuh 

Macam ni .. Ctrl + F tuh ,
berfungsi untuk memudahkan korang cam mana nak cari kod dekat Edit Html
... Ok , aku boleh kasi cara cam ne nak buat .
Tengok contoh gambar dekat bawah ini ok ? :)


1. Korang klik Design
2. Tekan Edit Html
3. Tick Expand Widget Templates ( bagi kod yang harus "TICK")
4. Paste kan korang nye kod yang perlu dicari
5. Bila korang paste , automatik akan " ter-highlight" warna hijau or kelabu.


**Macam mana nak tekan ctrl + F tuh ker ?

::>>Senang je . korang cuba tengok dekat keyboard korang .. Ada kan , Ctrl ?? So , korang tekan benda alah tuh (Ctrl) serentak dengan huruf F. automatik dia akan terkeluar seacrh box , macam yang Lyssa tunjuk kan no. 4 tuh .. Tak kira lah dia akan terkeluar kat bahgian bawah or atas . korang try lah tgk ok ?:)

Credit : Lyssa

1 comment

Monday, October 17, 2011 9:13:00 PM Delete! [Reply Comment]

kalao ctrl + w lagi best. kalo prank ok gak kalo guna..

Jom singgah:-
http://pemudattbc.blogspot.com/2011/10/gambar-anda-telah-di-sabotaj-benarkah.html

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...