21.10.11

TUTORIAL : BUAT WISHLIST

Author : Nabila Medan Time : 10/21/2011 02:45:00 PM Total Comment : 1 Label :


Selamat petang semua !

nabila ada request dari Cik Jijah 
Dia tanye macam mane nak tambah kan wishlist yang dia dah buat.

But now , nabila ajar cara nak buat wishlist and cara nak tambah wishlist tu okeyh !


1.Dashboard > Design > Add a Gadget > HTML/JavaScript
2.Copy code bawah ni



<form name=myform>
<input type="checkbox" name="mybox" value="satuchecked />satu <br />
<input type="checkbox" name="mybox" value="duachecked />dua <br />
<input type="checkbox" name="mybox" value="tigachecked />tiga <br />
<input type="checkbox" name="mybox" value="empatdisabled />empat <br />
</form>



note kecik !

* Tulisan warna MERAH tu , korang ubah dengan benda/barang yang korang nak .

*Tulisan bewarna BIRU pula boleh di ubah dgn perkataan "checked " atau " disabled " shj .



3. Da siap . SAVE :) dan lihatlah hasilnya ^_^






kalau nak tambah wishlist
juz tambah code bawah ni :

<input type="checkbox" name="mybox" value="limadisabled />lima <br />


p/s : paste sebelum code </form> !

1 comment

Friday, October 21, 2011 3:03:00 PM Delete! [Reply Comment]

k nabilah..kak buat da jdik..thanks eh nabilah..hehe..n thanks sbab pomot kak skali hahaha

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...