2.10.11

Tutorial : Background di Post

Author : Nabila Medan Time : 10/02/2011 10:19:00 AM Total Comment : 5 Label :



1. Dashboard > Design > Edit Hmtl > Tisk Expan Widget Templates
2. Tekan Ctrl F , dan cari kod ini :

.post {

3. Bagi sesiapa yang sudah jumpa tu , korang copy code ini dan paste bawah code tadi :

-webkit-border-radius: 40px;
width: 650px;
margin: 0 auto;
padding: 0 0 15px;
text-align: left;
background-color: #FFFFFF;
background-image: url(http://i1125.photobucket.com/albums/l597/cotcet96/20070320_313973.gif);
border: 1px solid transparent;
border-top: 0;
}


* Yang warna merah tu , URL background itu . Kalau nak cari yang lain , boleh search dekat photobucket , google and kat mana2 je lah :)

4. Ok ! Before SAVE , Preview dulu ye . Takot takk menjadi pulakk . 

5 comments

Tuesday, September 25, 2012 9:19:00 PM Delete! [Reply Comment]

sy nk gne background ini blh ye...terima kasih^_^....sy bru bljar bt blog^_^

Monday, October 29, 2012 12:26:00 PM Delete! [Reply Comment]

seriusly tak paham tutorial ni .. smpai kat blog jew , lain jadi nye .. ermm .. saya masih baru dlm dunia blog ni ..

Saturday, January 19, 2013 5:06:00 PM Delete! [Reply Comment]

thanks!

Wednesday, February 20, 2013 2:50:00 PM Delete! [Reply Comment]

thanz menjadi :)

Wednesday, May 28, 2014 5:45:00 AM Delete! [Reply Comment]

thank you :)

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...