2.10.11

TUTORIAL : BACKGROUND BLOG IKUT CITARASA SENDIRI

Author : Nabila Medan Time : 10/02/2011 09:53:00 PM Total Comment : 10 Label :


Please Do Not Copy this tutor n Put this Tutor In Your Blog !
If You Want Copy This Tutor PLEASE Create Credit From Me!
This is My Own Tutor.



Nak letak background blog ikut background yang korang suka ?
Ikut Step Ini :

1.Dashboard > Design > Add a Gadget > HTML/JavaScript

2.Copy code bawah ni and paste dibhgian HTML/JavaScript

<style> body { background-image: url(' BACKGROUND URL IMAGE'); 
background-attachment: fixed; background-repeat: repeat; } </style>

3.SAVE!

**yang warna pink tu , URL IMAGE yang korang nak jadikan sbgi background blog..boleh tukar ikut citarasa/kesukaan korang..

10 comments

Sunday, October 02, 2011 10:41:00 PM Delete! [Reply Comment]

saya suka background simple je. tapi thanx sudi share, mungkin masa depan saya nak tukar background blog saya, saya bleh rujuk tutorial kat sini.

MOHD NASER.com

Friday, October 28, 2011 4:22:00 PM Delete! [Reply Comment]

tak jadi la.. pening buat ea.. fuhh~

Friday, November 11, 2011 2:45:00 AM Delete! [Reply Comment]

tenkiu ! berjaya buat...fuhh~ -..-''

Anonymous
Saturday, December 03, 2011 3:34:00 AM Delete! [Reply Comment]

tak jadik pon

Friday, January 13, 2012 1:11:00 PM Delete! [Reply Comment]

saya dah buat yg ini..BERJAYA! tapi boleh ajar tak camne nak buat entry background tu lebih nampakkan background dibelakang?

Tuesday, February 28, 2012 2:52:00 PM Delete! [Reply Comment]

salam...cm mna nk letak url image untuk Outer-Wrapper??? boleh x???

Friday, May 25, 2012 10:51:00 PM Delete! [Reply Comment]

nak try lah

Monday, October 29, 2012 12:15:00 PM Delete! [Reply Comment]

tak dapat satu hasil pon pakai tutorial ni .. macam tu jew ..

Tuesday, November 20, 2012 6:13:00 PM Delete! [Reply Comment]

cmne ni???tk bole pom

Tuesday, June 04, 2013 12:19:00 PM Delete! [Reply Comment]

nak wat banner & background citarasa sndri gak..jelez tgk kowg..ngee~

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...