19.10.11

5 Perkara Yg Tak Digalakkan Ada Dalam Blog kot(!)

Author : Nabila Medan Time : 10/19/2011 12:50:00 PM Total Comment : 10 Label :



semalam wat entri #ini
dan hari ni aku nak buat yang sebalik nye pulak ^^


Aku sedar aku ni bukan terrer sangat nak bagi tips apa bagai , tapi niat hanya nak berkongsi je ^^


bende/perkara yang mungkin tak digalakkan :


1.Alert Message-aku rase yang ni mungkin tak digalakkan untuk di letak kan dalam blog korang.Aku paling tak suka blogwalking kat blog yang lambat loading then ditambah pulak dgn Alert Message tu..memang terus tekan pangkah warna merah tu kot(!)

2.Welcome Image (Click Here To Enter)-yang ni pun tak digalakkan sebab menyusahkan orang laen nak blogwalking..kalau page cepat loading tak pe la jugak 

3.Kotak Music Yang Tak Ada Butang Stop-blog aku ada jugak kotak music..aku tak cakap pun salah..tapi kalau boleh , letak la yang ada butang stop..ye la bukan semua blogger suka bace entri sambil dengar lagu kan ?

4.word verification for comments-yang ni pun tak digalakkan ..lagi2 kalau korang selalu join segmen sebab susah mereka nak komen nanti,nak kena isi word la bagai..

5.widget bagai-maksud aku , banyak sgt widget ngarut yg korang letak kat blog korang tu..contoh widget jam la,welcome note la dan seumpama nye..widget tu la yg sebenarnye boleh melambatkan loading page korang tau.




okeyh !
aku juz nak share je..kalau korang tak setuju ngan pandangan aku..Terserah ! tak paksa pun 
-,-


kalau yg kat atas tu bende/perkara yg tak digalakkan..
nak tengok bende/perkara yang perlu ada ??



tenkiu sudi bace






10 comments

Wednesday, October 19, 2011 12:58:00 PM Delete! [Reply Comment]

btul tu nabila...dulu masa mula knl dgn blog kak fieda pun gak dgn widget2 tak penting tu..skg dh tau dh yg semua tu tak penting pun..buat blog berat dan menyusahkan pembaca..

Wednesday, October 19, 2011 1:54:00 PM Delete! [Reply Comment]

setuju ngan awAK :)

Wednesday, October 19, 2011 2:19:00 PM Delete! [Reply Comment]

stuju sgt2.. btol dah tu... tang word vrfcation tu stuju.... sdap2 type, tgok2 ade plak kod2 bagai.. huhhh

Wednesday, October 19, 2011 2:25:00 PM Delete! [Reply Comment]

tak suka ngan alert message tu huhuhu :(

Wednesday, October 19, 2011 2:58:00 PM Delete! [Reply Comment]

btul , btul , btul ..!
i like .. sokong sgt ngan tips cik nabila tu .. ^^V

Saturday, October 22, 2011 9:39:00 PM Delete! [Reply Comment]

yeah , setuju sangat :)

Saturday, November 12, 2011 9:01:00 AM Delete! [Reply Comment]

setuju sgt2 la..terutama yg alert msg ngn welcome image. giler berat..rase nk hempuk je owner blog.bhaha

Friday, December 09, 2011 6:19:00 PM Delete! [Reply Comment]

betul3 !
dlu ekcelly , ader wat jugak alert mcg tuhh ...
tp, ble blogwalking , ase cam,,, arghhh ! haha !
sory~ terkasar,,,, hehe ~

Thursday, May 24, 2012 3:18:00 PM Delete! [Reply Comment]

sangat2 setuju!

Thursday, June 06, 2013 12:39:00 PM Delete! [Reply Comment]

tq for sharing. :)

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...