18.9.11

CARA BIAR ORANG TERTONGGEK KAT BLOG KITE

Author : Nabila Medan Time : 9/18/2011 08:28:00 PM Total Comment : 8 Label :

Greeting Text

okey , aku nak bagi tips sikit..macam mane nak biar blogger2 laen tertonggek lame/banyak kali kat blog kite.
#muka poyo

1.kau orang jangan lah dok ngadap kat blog kau orang je , pergi lah blogwalking kat blog laen pastu tinggalkan jejak .. insyaallah , diaorang akan jengah blog kau orang balek.
2.selalu lah update blog kau orang , kalau boleh hari2 kau orang buat entri baru . kira nye tak ada lah orang tu nak bace entri 2 bulan lepas berturut-turut kan ?
3.jangan sombong sangat , konon nak suruh orang follow kau orang tapi kau orang ada follow diaorang ?
tanye diri sendiri..kecik ati diaorang nanti.
4.buat tajuk entri gempak2 sikit , jangan la kau orang tulis tajuk yang mencarut pulak..tajuk entri tu biar la sesuai ngan cerita yang kau orang nak taip kan.jangan pulak , kau orang letak tajuk "LELAKI BERKAKI BUAYA" tapi tuptup kau oarng cerita pasal "BF/GF" kau orang..ada kena mengena ke ?
5.ping entri kau orang kat mane2 page/group , macam yang aku join..aku selalu ping entri baru aku kat Kami Si Blogger (Official) KSB and Innit ,insyaallah kalau kau orang rajin ping entri kau orang kat situ..traffic blog kau orang akan berubah.


tu je yang aku boleh bantu , sebab tu je yang berlari-lari kat kepala otak aku sekarang,..
kalau ada lagi nanti aku update lagi =)




8 comments

Sunday, September 18, 2011 8:47:00 PM Delete! [Reply Comment]

ooo..malas nak ping entri..heehe..

Sunday, September 18, 2011 9:47:00 PM Delete! [Reply Comment]

skrg dh mula bzy .. huk3.. tk boleh nk update ..:(

Sunday, October 23, 2011 10:46:00 AM Delete! [Reply Comment]

akak,macam mane erk nak wat list tutorial.then,click kat situ ade kuar entry.

Monday, November 07, 2011 12:58:00 PM Delete! [Reply Comment]

best tgk follower nabila dah 1000++. Blog saya follower sikit sangat :(

camane nak ping entry tu? tak pandai la.. ajarkan ye.

Tuesday, June 26, 2012 10:09:00 PM Delete! [Reply Comment]

suka entry nih+suka follow tuto nabila.:D
done follow nabila.

Sunday, December 09, 2012 12:10:00 AM Delete! [Reply Comment]

@Ku Nurulhanisah buat list tu kat page. create new page

Monday, January 14, 2013 12:53:00 PM Delete! [Reply Comment]

blog u nice....dan banyak input tentang blog yang i dapat melalui tutor u..neway singgah2 lah kat blog i yang tak seberapa ye... http://mass-naim.blogspot.com/

Thursday, June 06, 2013 12:42:00 PM Delete! [Reply Comment]

nk followers sllu baca & comment. tp, commentnya tak ramai. sob2

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...