26.8.11

bau hangus ??

Author : Nabila Medan Time : 8/26/2011 08:19:00 AM Total Comment : 0 Label :

~AUTOPUBLISH~


Assalammualaikum.
mehx2
yang jauh kite rapat2 kan , yang rapat kite dekat2 kan.

Aku nak citer yang ada kena mengena ngan tajuk entry ni "bau hangus".
macam ni..petang semalam dalam kol 2 lebih ar.
mak aku cadang nak wat begedel au.
mak aku pon g ar rebus kentang uh siap2 [biar ptg tak kelam-kabut]
.
kebetulan abah aku nak g byr bil n ajak mak aku ikut sekali sebab nak tanya pasal masalah bil.
mak aku pon kuar ngan tinggalkan kentang uh.
tapi mak aku dah pesan ngan aku n kakak aku.
aku yang ngah boring , masuk ar bilik...time uh dah tak ingat pasal kentang uh.
kat bilik aku melolong sensowg.

pastu aku kuar niat nak online tapi..moderm wat hal , so aku maen game dulu.
ngah khusyuk2 maen game , tetiba kakak aku tanya...
"bau ape ni yang hangus ni"
aku ngan mula2 blur..tetiba ingat pasal kentang uh...
bile aku tengok , memang dah kering kontang dah kat periuk uh..
aku g amik cerek , tuang air kat periuk uh.
tetiba jer air uh jadi coklat pekat...dah sah lah ni memang hangus.

bile aku dah asingkan yang mana elok yang mana tak.
mak ai !
itam giler periuk uh...
terpaksa ar basuh bersih2 kasi licin.
kentang uh pon aku lenyek kan jerk...
cume ada bau hangus ar...time nak masukkan kentang uh kat dalam peti sejuk , aku nampak serbuk lada putih..
aku pon g tabur bende uh kat kentang tadi...
bile aku bau...

ermm..okey larh 
dah tak bau sgt.
hekhekhek

***bile aku bgtau mak aku , mak aku hanya mampu terdiam dan mengukir sedikit senyuman




[anakdara tak leh harap]
**alasan hidung tersumbat , selsema..tu yg tak bau kentang uh hangus.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...